Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn logo aanleveren?
Wij ontvangen uw logo bij voorkeur in een grafisch verwerkbaar bestand zoals .EPS, .AI of .PDF vector. Deze bestanden zijn in de meeste gevallen opgemaakt door ontwerpers in een speciaal grafisch programma zoals bijvoorbeeld Adobe Illustrator.

Is uw logo niet beschikbaar in bovengenoemde bestanden? Dan kunt u even overleggen met onze grafische specialisten. Zij kunnen uw logo overtekenen wat bij eenvoudige logo’s zelfs gratis kan.

Kan ik een monster aanvragen?
U kunt bij ons vrijblijvend monsters aanvragen van artikelen waarin u geïnteresseerd bent. Bij sommige producten is het zelfs zo dat wij u standaard bij uw aanvraag al een gratis exemplaar ter beoordeling toesturen.

U kunt monsters eenvoudig aanvragen door op het offerteformulier in het informatieveld een verzoek in te dienen voor het desbetreffende artikel als monster.

Voor gedetailleerde informatie en kosten omtrent monsters verwijzen wij u door naar monsters.

Wat zijn instelkosten?
Bij bedrukte artikelen moeten drukmachines logischerwijs ingesteld worden om uw drukopdracht in goede banen te leiden. Onder het instellen verstaan wij het uitdraaien van de (druk)films, mengen van de inkten, opmaken van een zeefraam/cliché en het instellen van de machine.

Drukvoorstel
Wij verstrekken altijd voorafgaand aan het uitvoeren van uw opdracht een drukvoorstel. Bij aanlevering van correct artwork verstrekken wij u zelfs in het offertestadium al een gratis drukvoorstel zodat u direct een goed beeld heeft hoe een en ander gedrukt kan gaan worden. Verder denken wij uiteraard graag met u mee over hoe uw reclame nog beter en efficiënter geuit kan worden voor maximale impact.
Een drukvoorstel is in principe een soort werktekening van een product met daarop uw logo geplaatst. Het drukvoorstel dient kritisch nagekeken te worden op eventuele fouten. Na goedkeuring van het drukvoorstel en (eventuele) offerte wordt uw bestelling in onze drukkerij gedrukt.

Wat is Pantone PMS?
PMS staat voor “Pantone Matching System” enzijn internationaal bekende codes die staan voor specifieke kleuren. Deze codes zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerper, textielleverancier en drukker). Het woord 'matching' geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is; dit is geen vanzelfsprekendheid in ontwerp- en productieomgevingen.

Hoe worden prijzen opgebouwd?
Via onze website is het eenvoudig om prijzen van onze relatiegeschenken te berekenen. Ondanks dat wij proberen zo transparant mogelijk te zijn, kan het voorkomen dat soms sprake is van onduidelijkheid. Voor bedrukte artikelen zijn onze prijzen opgebouwd uit de stuksprijs, drukkosten per stuk, instelkosten en verzendkosten. 

Bij onbedrukte artikelen omvat de totaalprijs de stuksprijs en de verzendkosten.

Waarom bestellen bij ons?
Door ons unieke concept bieden wij voordelen die anderen niet kunnen bieden wat zich voornamelijk uit in scherpe prijzen.

  • Wij kopen onze grote voorraden rechtstreeks in het Verre Oosten in waardoor wij prijsvoordelen krijgen die wij weer aan u doorgeven.
  • Door onze eigen drukkerij onder hetzelfde dak als onze voorraad te hebben zijn de lijntjes kort. Wij kunnen daardoor snel en efficiënt schakelen. Verder maken wij geen gebruik van drukkerijen uit Polen zoals veel van onze concurrenten waardoor wij de kwaliteit zelf met onze eigen ogen kunnen beoordelen.
  • Wij zijn een organisatie die zich flexibel opstelt naar haar klanten en niet voor elk wissewasje een factuur sturen.

Wij geloven in de lange termijn en zullen daarom alles in het werk stellen om uw opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Uw reclame is immers ook ons visitekaartje!

Kunnen particulieren ook bestellen?
Ook particulieren kunnen direct bestellen bij onze groothandel. Het enige wat altijd gerespecteerd dient te worden bij drukopdrachten zijn onze minimale bestelhoeveelheden.